Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat

Adósságkezelési szolgáltatás

A Dorog és Térsége Családsegítő Szolgálat speciális segítő szolgáltatása az adósságkezelési szolgáltatás.

Az adósságkezelési szolgáltatás lakhatást segítő ellátás, mely a lakásfenntartással összefüggő hátralék felhalmozódásakor az adósság mérséklésére irányuló  támogatás. A támogatást elsősorban az átmeneti nehéz élethelyzetbe került, dorogi lakcímmel rendelkező személyek/családok vehetik igénybe, amennyiben megfelelnek a törvényi feltételeknek. (1993. év III. tv)

Az adósságkezelés célja, hogy időben megfogják a hátralékos kezét, és ne ússzon el a feje fölül a lakás. Lényege, hogy az adós, akinek minimum 6 havi tartozása halmozódott fel, felveszi a kapcsolatot a családsegítő szolgálat adósságkezelési tanácsadójával. Itt kidolgozzuk – a tartozások és a körülmények ismeretében –, hogyan törleszthető az elmaradás. Az önkormányzat elbírálja a kérelmet, és átvállalja a tartozás egy részét, annak fejében, hogy az adós fizeti a számlákat, és mellette önrészként részletekben törleszti az elmaradást. A  családsegítő szigorúan ellenőrzi a befizetéseket és tartja a kapcsolatot a rászorulóval, amíg a  törlesztési idő lejár.

Dorogon a szolgáltatásba bevonható adósságok köre:

lakbérhátralék

vízdíj hátralék

távhő szolgáltatás díjhátraléka

A megítélt adósságcsökkentési támogatás az adósságkövetelés jogosultjának (szolgáltató) kerül folyósításra.

A vállalt feltételek be nem tartása esetén a megítélt támogatás megszüntetésre kerül.Olvass tovább: https://adossagkezelo.webnode.hu/
Készíts saját weboldalt ingyen: https://www.webnode.hu
 
 

www.adossagkezelo.webnode.hu

© 2012 Minden jog fenntartva.

Készíts ingyenes honlapotWebnode